Wij zorgen voor al uw
gyprocwerken
dakwerken
pleisterwerken
Home > Diensten > Pleisterwerken

Pleisterwerken

Op zoek naar een stukadoor of bezetter voor pleisterwerken? H&S Gyprocwerken beschikt over het perfecte vakmanschap voor het professioneel bepleisteren van je muren en plafonds. Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten en herstellingswerken in woningen, appartementen, kantoren, bedrijfsgebouwen en commerciële ruimtes. De afwerking gebeurt tekens met oog voor detail en esthetiek.

Vakkundig pleisterwerk is de beste basis voor een perfecte afwerking van je binnenmuren en plafonds. Onze pleisterspecialisten voeren het snel en vakkundig uit. Kies je voor jouw pleisterwerken voor H&S Gyprocwerken, dan kies je voor kwaliteit.

.

Kwaliteitsvol pleisterwerk biedt heel wat voordelen:

  • + Een nette afwerking: je muren en plafonds zijn egaal of hebben een egale look.
  • + Het bepleisteren van je buitengevel (crepi) zorgt voor extra bescherming tegen vocht.
  • + Het is een betaalbare manier om je buitenmuur mooi af te werken en je kan ook ineens isolatie laten voorzien.
  • + Er bestaan diverse soorten pleister met verschillende korrelgroottes en kleuren.

binnenbepleistering

Wil je jouw woning vernieuwen of afwerken met pleister, dan heb je de keuze tussen nat of droog pleisterwerk.

Nat pleisterwerk

Vooral bij nieuwbouw en grotere renovaties wordt voor nat pleisterwerk gekozen. Daarbij maken we muren en/of plafonds met een dunne laag pleisterwerk vlak en glad. Het pleisterwerk bestaat uit een mengeling van gips en water dat we op de muren of het plafond uitsmeren. Bij spuitgips wordt dit gespoten en daarna gladgestreken waarbij kleine oneffenheden handig worden weggewerkt. Het pleisterwerk vormt de ondergrond voor verdere afwerking. Je kunt aan een muur met een laag pleisterwerk achteraf zonder probleem zaken ophangen of bevestigen.

Werken met nat pleisterwerk vraagt wel wat expertise. Onze vakmannen weten precies welke gips het meest geschikt is voor jouw muren en plafonds. Sommige ondergronden moeten eerst met een hechtingslaag behandeld worden, bijvoorbeeld bij glad beton. Nat pleisterwerk is goedkoper dan droog pleisterwerk, maar je moet rekening houden met een zekere droogtijd voor de afwerking kan starten.

Droog pleisterwerk

Bij droog pleisterwerk wordt gebruik gemaakt van gipsplaten. Bij het bevestigen van gipsplaten op de onderstructuur wordt er geen water gebruikt. Er is geen bouwvocht en dus ook geen droogtijd nodig. Na de plaatsing kan meteen de afwerking starten. Bijkomend voordeel is dat ook grote oneffenheden gemakkelijk kunnen worden weggewerkt, wat niet altijd mogelijk is bij nat pleisterwerk. Zijn er nog geen bestaande muren? Dan kunnen we met gipsplaten perfect scheidingswanden bouwen.

Interesse in ons vakmanschap in pleisterwerken?

Contacteer ons gerust vrijblijvend. We helpen je graag verder.

Vraag nu je vrijblijvende offerte!